Welkom op de site van het Monument voor Jonge Verkeersslachtoffers

Kunstenaar

 

 

De kunstcommissie van de stichting heeft acht kunstenaars benaderd en na een voorselectie met vier kunstenaars gesproken. Drie van hen zijn tot een ontwerp gekomen, waarna de commissie, na rijp beraad en overleg met veel betrokkenen, jong en oud, het ontwerp van Karoly Szekeres heeft gekozen.

 

Karoly Szekeres is een nederlandse kunstenaar, die zijn atelier heeft in een prachtig pand in het centrum van Deventer. In het atelier van Karoly Szekeres worden volgens de oude traditie van het Kunstbedrijf alle mogelijke vormen van beeldhouwwerk vervaardigd. Er wordt uit hout gesneden, uit steen gehouwen, in was, klei en gips gemodelleerd, gegoten met gebruikmaking van gips, gietmortel of kunsthars. De werkzaamheden strekken zich uit van decoratief beeldhouwwerk, zoals kapitelen, konsoles, tot en met figuratief beeldhouwwerk, zoals vrijstaande beelden, portretfiguren, reliefs.

In zijn ontwerp heeft Karoly Szekeres een manier gevonden om rust en bezinning te combineren met de drukte van het verkeer. De naturalistische bronzen figuren, die verslagenheid, troost en verdergaan symboliseren worden geplaatst op een muur waarop ruimte zal zijn voor begeleidende tekst. In deze opzet zullen bezoekers, door hun aanwezigheid in levende lijve, de groep beelden aanvullen en zo het verder leven, het op de toekomst gericht zijn, symboliseren.

 

Hieronder nog twee voorbeelden van zijn werk.

      

 

 

 

 

 

 

 

Naast de foto’s die u hier ziet, kunt u meer werk van Karoly Szekeres zien op zijn eigen website: www.szekeres.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Monument voor Jonge Verkeersslachtoffers

Thema door Anders Norén